Een rustige jaarwisseling voor uw hond

Oudejaarsavond een nachtmerrie voor uw hond?

Oudejaarsavond, voor de meesten van ons een groot feest, voor dieren en dan vooral honden een ware nachtmerrie. Een trillende, jankende, kwijlende en hyperventilerende hond die uit angst de verf van de deuren krabt, stoelpoten aanvreet of uw nieuwe panty’s vernielt zal in veel huishoudens geen onbekend tafereel zijn.  Toch kunt u met een paar kleine ingrepen de ellende van uw huisdier wat verzachten.

Houdt uw hond binnen

Hou uw hond rond de jaarwisseling in elk geval binnen en laat het dier in de uren voor en na 00.00 uur aangelijnd uit. Laat de hond zo min mogelijk alleen en leidt hem af.  U kunt de hond ook in een afgesloten rustige ruimte zetten met dichte rolluiken of gordijnen en wat afleiding zoals bijvoorbeeld muziek. Bij uw dierenarts zijn ook kalmerende tabletjes (Cerenia) verkrijgbaar.

Elders onderbrengen

En als dergelijke maatregelen eerdere jaren niets uitgehaald hebben of als in uw buurt om 00.00 uur echt de hel losbarst kunt u uw hond misschien beter tijdelijk ergens anders onderbrengen op een rustige plek. Bij familie, vrienden of een pension. De meeste dierenpensions liggen buitenaf  dus daar heeft uw huisdier in elk geval een rustige nacht.

Volg een vuurwerkcursus met uw hond

Voor dit jaar te laat, maar misschien voor volgend jaar het overwegen waard is een speciale cursus voor uw hond. Op diverse plaatsen worden in de weken voorafgaand aan oudejaarsavond cursussen georganiseerd om honden zogenaamd vuurwerk-vrij te maken. Door de dieren onder goede begeleiding bloot te stellen aan de geluiden en lichteffecten van vuurwerk kan de angst grotendeels verdwijnen.

Alvast een gelukkig nieuwjaar voor u en uw hond.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: info@dierapotheker.nl
Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Lees hier meer over vuurwerkangst:
Vuurwerkangst bij huisdieren
Tips vuurwerkangst
Vuurwerkangst voorkomen bij de hond